Gode råd til at komme i lige så god form som Superliga-spillerne

Dette indhold er sponsoreret.

Gode råd til at komme i lige så god form som Superliga-spillerne

Mange har altid haft drengedrømmen om at blive professionel fodboldspiller. Det er de færreste som rent faktisk når der til, men det betyder ikke, at man ikke kan få en smag af følelsen. Det at komme i god form, og være i Superliga-form, har mange sundhedsmæssige fordele. Når man er i rigtig god form føler man, at man kan klare verden og ingen udfordring er for stor. Det kræver hårdt arbejde og dedikation at komme i professionel fodboldspiller form, men når målet er nået kan man kigge tilbage på sine bedrifter og hårde arbejde og anerkende sig selv. Det er vigtigt, at have mål i livet, og derfor kan man i denne artikel få hjælp på vejen til at opnå det, hvis altså målet er at komme i rigtig god form.

Forskellige former for motion

Hvis man ønsker at komme i rigtig god form er det vigtigt, at man finder nogle motionsformer som passer til en selv. Hvis man ikke finder noget der er sjovt, så er det 100% sikkert at man ikke gennemfører det. Derfor skal man finde gode måder at motionere på.

En motionsform, som har været utrolig populær i rigtig mange år er romaskinen. Romaskinen har så mange fordele, hvori en af dem er at man kan få dem til hjemmebrug. De bedste romaskiner er ofte dem med vand, da det giver en mere realistisk oplevelse. Den bedste med vand kan give fornemmelsen og simulere den følelse, det er, rent faktisk at ro. Det at ro i et ergometer, som en romaskine også kaldes, har mange fordele for kroppen.

En af disse er at den aktivere store muskelgrupper ved brug. Man benytter både ben, ryg og arme, når man benytter en romaskine. Derudover vil man kunne regulere tempoet nemt, hvilket betyder, at man kan starte let ud indtil man får opbygget en god grundform. Ved at ro får man nemlig også aktiveret lungerne og ens puls stiger markant. Det vil sige, at man kan bruge den som konditionstræning, samt vægttab.

En anden form for motion er ved at løbe. Løb kan reguleres efter hvilken form man er i, og det er yderst effektivt til mange ting. En af måderne hvorpå man “hurtigt” kan komme i god form på er ved at løbe interval. Ved at sætte lungerne i stort pres i en længere periode er med til at man hurtigt bliver bedre til at optage ilt. Her er det vigtigt, at man ikke overbelaster sin krop, og derfor kan man med fordel indhente et løbeprogram online eller hos en personlig træner.

Cykling er en utrolig populær motionsform, som kan dyrkes på mange forskellige måder. Mountainbike aktiverer mange muskler, hvorimod langdistance-cykling eller racercykling aktiverer nogle andre. Det gælder om at finde den motionsform, som passer bedst til en selv. Cykling er specielt populært for personer, som der har haft problemer med knæene, da cykling har minimalt pres på den del af kroppen.

Hvad med kost?

For at komme i god form er det vigtigt, at man også indtager det rigtige mad. I bund og grund handler det meget om ‘bare’ at indtage en varieret kost. En varieret kost gør at man får de rigtige mængder af vitaminer, mineraler og kulhydrater. Men en varieret kost skal helst primært bestå af de ‘gode ingredienser’.

De gode ingredienser er ikke færdiglavet mad. Kan man sammensætte en kost, som primært bunder i friske råvarer, der ikke bare skal i mikroovnen, så er man godt på vej. Grøntsager på frost er helt fint, da disse stadig indeholde de vitaminer og mineraler, som er gode for kroppen. De farlige produkter er produkter som frysepizza, cup noodles og andet, hvor man ikke selv kan regulere salt-indholdet og mængden af kalorier.

Det vigtigste når det kommer til kosten er bare, at man hele tiden føler sig tilpas.

Undgå skader med det rigtige udstyr

Der hvor mange tager fejl, når det kommer til at komme i god form er at tro, at udstyret ikke gør en forskel. Udstyret gør en kæmpe forskel. Uanset om man vælger at cykle, løbe eller ro er det vigtigt at man får det rigtige udstyr. Hvis man ikke køber det rigtige udstyr kan det lede til skader.

Derfor er det vigtigt at pointere at når man fx skal købe løbesko, at man får taget en løbetest. Ved at tage en løbetest kan man få indsnævret præcis den slags sko og sål man skal bruge for at mindske chancen for knæ- og rygskader. Det er alfa omega at købe det rigtige udstyr.

Stilling

  K V U T Mål P
mere
1.FCN17105229-1335
2.VFF1795325-1632
3.FCK (M)1783628-2027
4.SIF1773727-2524
5.OB1766523-2524
6.RFC1766523-2624
7.FCM (P)1758424-2223
8.AGF1764719-1822
9.ACH (O)1764722-2222
10.BIF1756623-2821
11.AaB1735917-2814
12.LBK (O)17151115-328