11.04.2023

Kære Jesper 127 125

Kære AGF. Kære fans. Kære journalister.

Vi på SuperStats beklager, at en velfortjent fejring af rekorden på 127 clean sheets i Superligaen, endte i større forvirring. Vi skal være de første til at beklage, at vi ikke havde været så omhyggelige, da vi lavede vores "flest clean sheets" side - vi går om nogen ind for at tal bør være korrekte.

Vi er dog stadig ganske stolte af det vi har fået stablet på benene - og ikke mindst at vi tilsyneladende har skabt et så troværdigt værk, at store som små medier ikke stiller det mindste spørgsmål til de tal, de henter fra SuperStats. Det er vi glade for, og det håber vi naturligvis, at vi kan fortsætte med, selvom der lige sniger sig ind enkelt brøler ind hist og her. Nogen kan måske huske vores surprise indskiftning af Torben Pieknik for lidt tid siden, så det er sket før, og det vil ske igen - dog forhåbentlig sjældent.

Nå, men tilbage til vores beklagelse. For hvor træls det end er at blive fanget i at have kludder i begreberne og fejl i statistikken, så har SuperStats fået mere omtale i diverse medier end før i vores historie.

Det er nemlig mere reglen end undtagelsen, at diverse medier "glemmer" at angive kilde, når der åbenlyst er brugt data og statistikker fra SuperStats som grundlag for artikler med mere. Ingen nævnt, ingen glemt. Men fejlen var folk utrolig gode til at kreditere os for (hvilket naturligvis er OK). Så når nu det tilfældigvis er meget tydeligt i dette tilfælde, at tallene er taget fra os uden kreditering af nogen art, så vil vi da lige benytte lejligheden til at opfordre alle til at sørge for at sige "tak for hjælpen" når de låner fra os - eller fra de andre dygtige dataindsamlere rundt omkring.

Det er også værd at nævne, at det sjældent er det lille skoleblad eller folk på de sociale medier, der glemmer kildeangivelsen. De gør sig typisk den ulejlighed at kreditere os eller kontakte os når de gerne vil bruge sidens indhold, og vi har med stor glæde leveret mange sjove udtræk fra gemmerne til alt lige fra skoleopgaver og afhandlinger til artikler og info til klubberne. Desværre er tendensen, at kildeangivelse og anerkendelse af andres arbejde forsvinder i takt med at seer- og læsertallet stiger. Det er tankevækkende.

Nå ja. Her er Jespers rekord.

Støvet lægger sig og livet går videre. Men hvorfor landede I først på 127, spørger du? Jo, vi talte alle kampe med hvor Jesper Hansen (og alle de andre målmænd) blev skiftet ud undervejs, og altså holdt målet rent i mindre end en hel kamp - det var en lidt tilfældig og forkert definition vi lavede oprindeligt, da vi lavede oversigten.

Vi håber at folk stadig vil have fornøjelse af vores tal og stole på dem, bruge dem til mange flere t-shirts - men I må rigtig gerne sige, hvor tallene er fra.

Undskyld Jesper!

Stilling

  K V U T Mål P
mere
1.AGF00000-00
2.BIF00000-00
3.FCK00000-00
4.FCM (M)00000-00
5.FCN00000-00
6.LBK00000-00
7.RFC00000-00
8.SIF (P)00000-00
9.SDR (O)00000-00
10.VB00000-00
11.VFF00000-00
12.AaB (O)00000-00